top of page
1643816882684.jpg
1643816882684.jpg

Hoe werkt onze melktap?

De werking is simpel. U plaatst een fles onder de vulopnening. Vervolgens werpt u geld in en kiest u de hoeveelheid die u wilt hebben. De melktap zal dan uw fles netjes vullen. Doet u na het vullen het deurtje dicht, dan zal de vulopening met stoom gereinigd worden.

Hoe kan ik betalen?

De melktap accepteert alleen muntgeld. Wisselgeld krijgt u uiteraard terug. Flessen kunt u bij ons ook kopen. Voor vaste klanten hebben wij een stickje. Hiermee krijgt u 10% korting. Dit stickje kunt u opwaarderen bij de melktap en vervolgens kunt u ermee betalen. U kunt papiergeld wisselen in de boerderij automaat die ernaast staat.

Hoe wordt de kwaliteit gewaarborgd?

De melktap koelt en houdt de melk op een constante temperatuur van 3 graden Celsius. De melk wordt 3 maal per uur geroerd om de melk homogeen te houden. Na het vullen van een fles wordt de vulopening met stoom gereinigd. Het systeem wordt elke 3 dagen gereinigd volgens protocol.

Is rauwe melk veilig voor consumptie?

In principe is rauwe melk gezond en veilig om direct op te drinken zonder verdere nabehandeling. Echter adviseren we om de melk te verhitten tot 72 graden celcius. Met name voor jonge kinderen, zwangere vrouwen en ouderen is dit belangrijk. Zo weet u zeker dat eventuele ongewenste organismen uitgeschakeld zijn.

bottom of page